Kick-off

Hur blir hållbarhet en del av vår skolvardag, eller är den redan en del av vår skolvardag? Det och mycket mer låg i fokus under Gröna stigens och Gröna färdens Kick-off 4 april.

Kick-offen innehöll ett fullspäckat program, som gymnasiestuderandena Evelina Sundvik och William Sjöström med bravur modererade oss igenom. Eftermiddagen rivstartade med en hoppingivande välkomsthälsning av en av satsningens initiativtagare Teresia Tötterman-Engström, Nykarlebys bildningsdirektör. Kort därefter presenterade vi koordinatorer vilka mål vi tillsammans strävar mot inom satsningen.

Vi koordinatorer gav sedan över stafettpinnen till Kick-offens huvudshow, nämligen en föreläsning och en workshop där vi alla tillsammans fick inblick i, och verktyg för, att bygga en gemensam lärstig och starta arbetet med Gröna stigen och Gröna färden. Huvudshowen leddes med erfaren hand av vår samarbetspartner Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi, Ann-Catherine Henriksson och Mia Skog. Ann-Catherine föreläste sympatiskt om byggstenar för hållbarhet i skolans vardag, medan Mia handledde oss tryggt genom workshopen där vi bl.a. fick bekanta oss med verktyg för att bygga en gemensam lärstig och färdplan. Vill du också ta del av Ann-Catherines föreläsning? Då kan du göra det genom denna lokala video eller i denna presentation (pdf).

Vi hade även glädjen att ha Kristian Smedlund på Utbildningsstyrelsen på plats. Kristian summerade Kick-offen och lyfte fram vikten av att jobba med hållbarhet. Evelina och William knöt därefter ihop eftermiddagen med orden ”tiden är nu, och du som sitter här kan vara en del av lösningen och fungera som förebild för eleverna och studerande”.

Vilken fin eftermiddag det blev tillsammans i vårsolen! Varmt tack till alla som deltog och bidrog till att skapa den!

P.s. Här nere kan du skrolla igenom några bilder från eftermiddagen.

Bild 1. Teresia Tötterman-Engström
Bild 2. Mia Skog
Bild 3. Ann-Catherine Henriksson (och på omslagsbilden)
Bild 4. Ann-Catherine Henriksson
Bild 5. Evelina Sundvik och William Sjöström
Bild 6. Bild på workshopsdeltagare
Bild 7. Kristian Smedlund, Evelina Sundvik och William Sjöström

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång