Vad är hållbarhet?

Här kan du ta del av bakgrundsmaterial om klimat- och hållbarhet inom satsningarna.

Agenda 2030
På FN:s toppmöte 2015 enades medlemsländerna om gemensamma globala mål för arbetet med hållbar utveckling 2016-2030. Handlingsplanen heter Agenda 2030. Syftet med planen är att avskaffa extrem fattigdom och trygga välfärden på ett med tanke på miljön hållbart sätt. Blev du nyfiken på de globala målen? Då hittar du dem här.

Agenda 2030 i Finland
Finland strävar efter att i sin verksamhet konsekvent stöda genomförandet av Agenda 2030 både nationella och internationellt. Läs mer om på vilket sätt Finland gör det här.

Hållbarhet och de globala målen i korthet
Naturskollärare Ida Berg (Kvarkens naturskola) har filmat in en videohälsning om hållbarhet (2 min) till regionen. Klicka på denna länk för att se videon. Vill du veta mer kan du även ta del av Ida Bergs presentation (text) om hållbarhet genom att klicka på denna länk.

GreenComp
”Människor behöver förbättra och utveckla den kunskap och de färdigheter och attityder som krävs för att leva, arbeta och agera på ett hållbart sätt”. Citatet är hämtat ur GreenComp, som är EU:s ram för hållbarhetskompetens och pedagogik, och som är ett svar på detta tilltagande behov. Du kan läsa mer om GreenComp här (skrolla ner för att ladda ner rapporten på svenska).

Jakobstadsregionens klimatstrategi
Jakobstadsregionen har en nya klimatstrategi som sträcker sig från 2021 till 2030. Strategin är en färdplan för hur regionen ställer om till ett samhälle som är mer hållbart och klimatsmart, och bildningen är en del av den. Du kan läsa Jakobstadsregionens klimatstrategi via denna länk. Föredrar du video kan du se en sammanställning av strategin i nyhetssändningen KlimatNytt genom att klicka här.

Inläggets bild – cirkeln – är FN:s logo för de 17 målen mot en hållbar utveckling. Läs mera här FN:s hemsida.

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång