Välkommen

Roligt att du hittade hit! Den här bloggen håller dig uppdaterad om hur det går för de totalt 34 grundskolorna och 5 gymnasierna i Jakobstad, Karleby, Kronoby, Larsmo, Nykarleby och Pedersöre i deras strävan att införliva sin gemensamma klimat- och hållbarhetssatsning i skolvardagen.

Den här bloggen bjuder också på information om hållbarhet och hållbarhetstips. Till sist, men verkligen inte minst! Vi hoppas att alla läsare inspireras till hållbara val – oberoende om det gäller hemma eller i skolan!

Vi som gömmer oss bakom bloggen och som koordinerar satsningen heter Pia och Malin.

Malin har tidigare jobbat med klimat- och hållbarhet och är magister inom samhällsanalys. När Malin inte arbetar tycker hon om att laga mat, umgås med vänner & familj, få insikter och att vistas i naturen. Malins hållbarhetstips: berätta om de fina, småa som stora, hållbarhetsgärningarna du gör i din vardag/skolvardag. Det inspirerar.

Pia har tidigare jobbat som forskare och är doktor i fysik. När hon inte arbetar tycker hon om att spendera tid med barnen och delta i deras upptåg. Pias hållbarhetstips: att köra ner alla resterna i kylskåpet i en pyttipanna är ett sätt att minska familjens matsvinn.

Mer om själva satsningen Gröna stigen och Gröna färden kan du läsa här.

Har du frågor? Hör gärna av sig. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Glada hälsningar,
Pia och Malin

(Inlägget uppdaterades 25.1.2024)

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång